Politika

Telohranitelji Aljbina Kurtija napali dopisnika Euronews Albanija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/05/2023

-

15:23

Telohranitelji Aljbina Kurtija napali dopisnika Euronews Albanija
Telohranitelji Aljbina Kurtija napali dopisnika Euronews Albanija - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Dopisnik televizije Euronews iz Albanije Kosove Gjoci, napadnut je juče od strane telohranitelja premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Gjoci navodi da su dva Kurtijeva telohranitelja guranjem, pretnjom i bacanjem opreme na pod pokušala da ga spreče da izvrši svoj novinarski zadatak.

“Bez ikakvog razloga jedan telohtranitelj me je gurnuo i bacio svu moju opremu na pod, a drugi umesto da me zamoli da razgovaramo, zapretio mi je rečima 'dobro pogledaj i zapamti'”, napisao je na Fejsbuku Gjoci.

Incident se dogodio tokom jučerašnje posete specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka Kosovu, kada je zajedno sa ostalim kolegama novinarima sačekao Aljbina Kurtija i uzeo izjavu od njega.

“Ono što me je posebno impresioniralo, osim idiotskog ponašanja dva telohranitelja, jeste činjenica da je ovu situaciju video i sam gospodin Kurti, ignorisao to što se desilo i izašao i pričao sa mnom”, napisao je Gjoci.

Kosove Gjoci radi 20 godina kao novinar, a trenutno je dopisnik televizije Euronews Albania.

Kolega Gjoci je za Euronews rekao da je ovo objavio kako napadači ne bi mislili da je u redu to što rade i kako takvo ponašanje ne bi ponovili pred drugim novinarima.

Komentari (0)

Srbija