Politika

Kosovska policija oduzela Srbinu "KM" tablice i kaznila ga sa 150 evra

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2023

-

12:40

Kosovska policija oduzela Srbinu "KM" tablice i kaznila ga sa 150 evra
Kosovska policija oduzela Srbinu "KM" tablice i kaznila ga sa 150 evra - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Predragu Milanoviću iz Kosovske Mitrovice, kosovska policija jutros je oduzela "KM" tablice i napisala kaznu od 150 evra, iako je automobil registrovao pre 10 dana.

Milanović je u izjavi za Tanjug istakao da se jutros vraćao iz Trepče, gde je zaposlen, kada je na punktu specijalnih jedinica policije Kosova kod Bistričkog mosta zaustavljen.

"Zadržavali su me oko pola sata dok su zvali patrolu iz Zvečana, saobraćajnu policiju, zbog registarskih tablica. Ja sam pre 10 dana registrovao vozilo, istekla mi je registracija, oni su mi napisali kaznu od 150 evra rekavši da ne priznaju taj sporazum", rekao je za Tanjug Milanović.

On ističe da nije želeo da svoj automobil preregistruje na "RKS", ali da sada ima problem zbog toga.

"Moj auto, eno ga, Audi A4, registrovan sve legalno. Ja ne znam šta da radim sada, ko će da plati ovu kaznu, ko će da mi vrati tablice", rekao je Milanović.

Beograd i Priština postigli su sporazum o registarskim tablicama 23. novembra 2022. godine. Tada se srpska strana obavezala da neće izdavati nove "KM" tablice, a prištinska da neće izdavati opomene i novčane kazne zbog registarskih tablica.

Petković: Nedopustivi potezi Prištine

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da je taj potez "početak nove faze Kurtijeve protivpravne odluke" o preregistraciji vozila sa KM tablicama na šta, kako je Petković ukazao, Priština nema pravo.

"To je suprotno svim sporazumima a na to je ukazao i gospodin Šole, ali i Peter Stano rekavši da Kurti nema pravo da zaustavlja KM tablice. Te tablice su legitimne i legalne tablice koje izdaju organi republike Srbije", rekao je on.

Petković je ocenio da su takvi potezi Prištine i kosovske policije nedopustivi.

"To je apsolutno nedopustivo i između ostalog ja razumem odluku srpskog naroda da postavi rok do 1. juna i međunarodnoj zajednici i Kurtiju da prestane da maltretira srpski narod na severu KiM", zaključio je Petković.

 

Komentari (0)

Srbija