Politika

Vučić čestitao Pastoru na ponovnom izboru za čelnika Saveza vojvođanskih Mađara

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2023

-

13:29

Vučić čestitao Pastoru na ponovnom izboru za čelnika Saveza vojvođanskih Mađara
Vučić čestitao Pastoru na ponovnom izboru za čelnika Saveza vojvođanskih Mađara - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvanu Pastoru, ponovni izbor za čelnika te stranke.

"Primite srdačne čestitke na ponovnom izboru za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, uz iskrene želje da i tokom ovog mandata nastavite da radite na dobrobit građana, ozbiljno i odgovorno kao i do sada, kako bismo zajedno izgradili još čvršće veze između Srba i Mađara i ubrzali snažan zamah napretka cele zemlje", navodi se u Vučićevoj poruci.

On je istakao da ogromna podrška i ugled koji Pastor uživa u narodu, a koji se ogleda u najširem legitimitetu i poverenju koje mu građani daju, predstavljaju najbolje priznanje i potvrdu njegovog samopregornog rada i iskrenog zalaganja za bolji život ljudi i stabilnu perspektivu za mlade generacije, kao i za sveobuhvatnu afirmaciju i očuvanje mađarskog identiteta u Srbiji. 

"Takvim bogatstvom se Srbija ponosi i na njemu ćemo nastaviti zajedno da radimo", istakao je Vučić i dodao:

"Vaša spremnost da preuzmete odgovornost i podelite teret svake teškoće i izazova sa kojima smo se kao zemlja suočavali tokom dugog niza godina, kao i trud koji ulažete u jačanje ukupne stabilnosti i ekonomskog napretka naše zemlje, obogatio je i učvrstio međusobno poverenje, prijateljstvo i veze srpskog i mađarskog naroda, a time i Srbije i Mađarske. Na tim temeljima uzajamnog poštovanja i razumevanja, koje ste Vi među prvima postavili, počivaju i današnji odnosi između Srbije i Mađarske, koji nikada nisu bili bolji."

Vučić je naveo da Pastorovo političko iskustvo, znanje i energično zalaganje za dobobit svih građana, predstavljaju jak oslonac i podstrek za sve nas koji nastavljamo da se borimo za mirnu, stabilnu i prosperitetnu Srbiju.

"Još jednom Vam čestitam na izboru za predsednika SVM, uveren da ćemo zajedničkim snagama ostvariti našu viziju jake Srbije, koja je kuća svih nas koji je volimo", dodaje se u čestitki.
 

Komentari (0)

Srbija