Politika

Poslanici sutra nastavljaju raspravu o Anketnom odboru: Sednica protiče u međusobnim kritikama vlasti i opozicije

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2023

-

18:42

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije završili su za danas rad, a raspravu o formiranju Anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti kako je došlo do masovnih ubistava u Srbiji nastaviće sutra.

Današnja rasprava je protekla u međusobnim kritikama vlasti i opozicije o tome ko je odgovoran za nasilje u društvu.

Šef poslaničke grupe “Moramo – Zajedno” Nebojša Zelenović je rekao da su zahtev podneli opozicioni poslanici i pitao je da li je vlast utvrdila koliko ima streljana u Srbiji, ko u njima vežba i zašto, kako se dosad neka služba nije zabrinula što deca vežabju gađanje.

Zelenović je izneo i niz optužbi na račun vlasti i tvrdio i da država planira privatizaciju nacionalnih parkova i javnih preduzeća.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović je rekao da je Zelenović sprovodio nasilje nad građanima u Šapcu tako što ih je, kaže, 15 puta terao da izađu na glasanje jer nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je izgubio vlast.

"Vi ste gospodo generator nasilja, ali želimo da razgovaramo sa vama jer nam je to dužnost i ova zemlja mora da ide napred", rekao je Đukanović.

Šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović pominjao je da su pojedini poslanici organizovali bakljade, a na to je reagovao predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

"Bakljade ste organizovali vi, ali to su bile "lepe demokratske baklje", odgovorio mu je Orlić.

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov pokazao je fotografije bakljade na fejsbuk stranici Ne davimo Beograd i pitao zašto to rade i zašto šire nasilje. Jovanov je pozvao da mu se izvine oni koji su tvrdili da je organizovao nasilje na protestu, jer se ništa nije desilo.

Komentari (0)

Srbija