Politika

Slavica Đukić Dejanović biće kandidatkinja za novu ministarku prosvete

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/06/2023

-

15:54

Slavica Đukić Dejanović biće kandidatkinja za novu ministarku prosvete
Slavica Đukić Dejanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavic Đukić Dejanović biće kandidatkinja za novu ministarku prosvete.

Slavica Đukić Dejanović je za Euronews Srbija rekla da je prihvatila predlog lidera socijalista da bude kandidatkinja te partije za ministra.

"Imali smo više korektnih kandidata i opredeljenje je da SPS predloži mene. Taj predlog predsednika Ivice Dačića sam prihvatila", rekla je Đukić Dejanović.

Navela je da predlog sada ide premijerki Srbije Ani Brnabić, koja ga dostavlja predlog Skupštini Srbije. "Na dužnost ministra prosvete stupiće onaj ko položi zakletvu pred poslanicima", dodala je.

U međuvremenu se oglasio i predsednik SPS-a Ivica Dačić koji je potvrdio odluku o izboru Slavice Đukić Dejanović za kandidata za ministra. 

"U skladu sa političkim dogovorom sa koalicionim partnerima, SPS je zajedno sa našim partnerima predložila Ani Brnabić da se za novog ministra izabere Slavica Đukić Dejanović koja je u svojoj karijeri obavljala niz značajnih političkih funkcija", rekao je.

Kako je dodao, ona je istovremeno imala i univerzitetsku karijeru kao redovni profesor, i bila je direktor KBC Kragujevac, a jedan je od velikih stručnjaka u oblasti kojom se bavi.

"Mislimo da ovaj trenutak u kojem se nalazimo zahteva zaista odgovoran pristup ovoj problematici. Zato mislimo da osoba sa takvim političkim i profesionalnim iskustvom može na najbolji način da obavlja tu funkciju", rekao je Dačić.

Doskorašnji ministar prosvete Branko Ružić, podneo je ostavku nakon tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ostavku je konstatovala Skupština Srbije, nakon čega je za v.d. ministra imenovan takođe ministar u Vladi Đorđe Milićević.

Komentari (0)

Srbija