Politika

Skupština sutra o Gašiću, dolazi i premijerka Brnabić

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2023

-

20:31

Skupština sutra o Gašiću, dolazi i premijerka Brnabić
Skupština sutra o Gašiću, dolazi i premijerka Brnabić - Copyright Fonet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o predlogu za formiranje anketnog odbora posle višednevnog pretresa, a rad će nastaviti sutra, kada će u parlament doći predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Poslanici će sutra započeti raspravu o predlogu za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Ovlašćeni predlagač za formiranje anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih tragedija, šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović zahvalio je svima na učešću u raspravi.

Lazović je rekao da anketni odbor treba da utvrdi bezbednosne okolnosti koje su dovele do tragedija, doprinos medija u tome, ulogu obrazovnog sistema, kao i delovanje nadležnih institucija pre i posle tragedija.

On je još jednom ponovio zahteve sa protesta “Srbija protiv nasilja”, među kojima je ukidanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smena članova REM-a, smena rukovodstva RTS-a i drugo.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da postoji podrška za formiranje anketnog odbora, ali je primetio i da je poslanički klub "Ujedinjeni" prilikom prijave za diskusiju naveo da će govoriti protiv tog predloga, a istovremeno su izrazili želju da budu na čelu tog odbora. Sednica će sutra početi u 10 časova.

 

Komentari (0)

Srbija