Politika

Vučić o specijalizovanoj izložbi EXPO2027: Šansa za Srbiju i građane, pokazali smo da možemo da dobijemo podršku sveta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/06/2023

-

14:44

Vučić o specijalizovanoj izložbi EXPO2027: Šansa za Srbiju i građane, pokazali smo da možemo da dobijemo podršku sveta
Tanjug/video - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Fantastična vest  i šansa za Srbiju i njene građane, prokomentarisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić informaciju da je Srbija postala domaćin međunarodne izložbe EXPO 2027.

"To je ogroman uspeh Srbije i mnogo sam srećan pošto sam video koliko su ljudi iz našeg tima uložili energije i znanja", dodao je predsednik.

On je naveo da će Srbija koliko sutra krenuti u velike radove nedaleko od nacionalnog stadiona u Surčinskoj opštini.

"Taj deo Surčina i Donjeg Srema će doživeti neverovatan procvat i razvoj. Naša procena je da će biti oko 2,6 milona turista koji će posetiti EKSPO 2027 za četiri godine. Ukupan ekonomski efekat oko 1,1, milijardu evra. Bukvalno će sve da procveta", rekao je predsednik.  

Kako je dodao, to je prililka za investitore iz celog sveta da dođu i neverovatna prilika za promociju naše zemlje.

"Sad moramo da zavrnemo rukave, da gradimo najbolji sajamski prostor na tom delu grada, ali istovremeno i smeštajne kapacitete koji posle mogu da dobiju prenamenu. U svakom slučaju, zidamo novi grad, ali i budućnost Srbije. Pokazali smo da u političkom smislu možemo da dobijemo široku podršku u svim delovima sveta", rekao je Vučić.

On je naveo da je odluka o domaćinstvu fantastična vest u danima koji nisu laki za našu zemlju.

"Plašili smo se da ćemo na kraju da izgubimo od Malage, ali mnogo truda i rada uloženo. Ako budemo sačuvali mir, ogroman će biti doprinos rastu Srbije. Srbija je pobedila i pobeđivaće", naveo je predsednik.  

To je, dodao je Vučić, važno i za region.

"Znamo da su neke zemlje iz regiona nedvosmisleno glasale za Srbiju, čak i one od kojih to ne biste očekivali. Beskrajno sam zahvalan svima koji su glasali za nas. Svim našim prijateljima širom sveta. Ovo je ogromno poverenje u našu zemlju i nama pokazatelj koliko moramo da budemo još odgovorniji u budućnosti. To će biti veliki ogromni ekonomski korak napred", rekao je predsednik Srbije.  

Komentari (0)

Srbija