Politika

Dačić zahvalio Keniji na principijelnom stavu da ne prizna Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2023

-

18:19

Dačić zahvalio Keniji na principijelnom stavu da ne prizna Kosovo
Dačić zahvalio Keniji na principijelnom stavu da ne prizna Kosovo - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa delegacijom Kenije, na čelu sa zamenikom ministra inostranih poslova Abrahamom Korirom Singoeijem, koja u Srbiji boravi povodom političkih konsultacija dva ministarstva i tom prilikom se zahvalio na principijelnom stavu Kenije da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, čime je potvrdila privrženost osnovnim principima međunarodnog prava.

Dačić je rekao da su bilateralni odnosi između Srbije i Kenije tradicionalno veoma dobri i prijateljski i da ih karakteriše uzajamno razumevanje i poverenje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sagovornici su razmenili mišljenje o unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u brojnim oblastima, između ostalog kroz razmenu poseta na visokom nivou, te je ministar spoljnih poslova Dačić izrazio nadu da će u ovoj godini, kada obeležavamo 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, biti realizovana zvanična poseta predsednika Kenije Ruta Srbiji.

Zamenik ministra spoljnih poslova Republike Kenije Singoeji izrazio je interes za dalje produbljivanje kako političkih, tako i ekonomskih veza, naričito kroz saradnju privrednog sektora, ističući da su mnoge objekte i autoputeve u Keniji izgradile nekadašnje jugoslovenske građevinske kompanije, te da ovu tradiciju treba nastaviti.

Kenijski zamenik ministra spoljnih poslova Singoeji takođe je izrazio interes za produbljivanje saradnje u oblastima kulture i sporta, kao i obrazovanja, s obzirom da postoji zainteresovanost kenijskih studenata za obrazovni projekat stipendija "Svet u Srbiji".
 

Komentari (0)

Srbija