Politika

Kurti boravio u nenajavljenoj poseti Severnoj Mitrovici, Srpska lista: Nije uspeo da isprovocira Srbe

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

28/06/2023

-

19:29

Kurti boravio u nenajavljenoj poseti Severnoj Mitrovici, Srpska lista: Nije uspeo da isprovocira Srbe
Kurti boravio u nenajavljenoj poseti Severnoj Mitrovici, Srpska lista: Nije uspeo da isprovocira Srbe - Copyright Tanjug/AP/DOPISNIK KiM

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Kosova Aljbin Kurti boravio je danas u nenajevljenoj poseti u naselju Brđani u Severnoj Mitrovici, a u njegovoj pratnji je primećen veliki broj pripadnika policijskih snaga, prenosi Ljajmi.

Poseta, kako navodi prištinski portal, nije objavljena u dnevnom redu kabineta premijera. Zamenik direktora policije za severni region Veton Eljšani potvrdio je informaciju da je Kurti bio na severu KiM za Kljan Kosova, ali nije izneo detalje o poseti.

Vlada u Prištini se nije oglasila ovim povodom, tako da razlozi Kurtijeve posete nisu poznati.

Na ovo je reagovala Srpska lista oštro kritikujući Kurtija zbog nenajavljene posete Severnoj Mitrovici na Vidovdan, navodeći da je Kurti morao da se vrati odakle je došao, povijenog repa, jer nije uspeo da isprovocira Srbe i sebe predstavi žrtvom.

"Kao šumokradica, ili lopov kad krene u krađu, okružen desetinama do zuba naoružanih poslušnika, Aljbin Kurti je došao na obod severa Kosova i Metohije, tačnije obod Kosovske Mitrovice kako bi na delu pokazao glavnom posredniku Evropske unije, gospodinu Miroslavu Lajčaku i visokom predstavniku Evropske unije Žozepu Borelju kako izgleda deeskalacija na terenu", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako on misli da treba da izgleda smirivanje tenzija je, kako navode, tako što pored stotina već postojećih na sever, dovuče još više desetina drugih do zuba naoružanih parapolicijskih jedinica koje su sve nelegalno prisutne na severu.

"Neki bi rekli snažan šamar u lice međunarodnoj zajednici, i još jedna pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, a šta će reći međunarodna zajednica videćemo. Ko će sada biti druga strana odgovorna za ovu provokaciju?", upitali su iz Srpske liste.

Dok srpski narod, kako dodaju, u miru, bez ikakve pompe, uz molitvu, ugrožen od antisrpskog režima Aljbina Kurtija obeležava nacionalni i verski praznik Vidovdan sa mislima na svakodnevni teror koji trpi i razmišljajući o svojoj neosnovano uhapšenoj braći koji danas stradaju kao mnogi junaci pre njih, dotle Kurti želi da sakuplja jeftine političke poene glumeći nekog lidera u pokušaju, i svojim biračima umesto plata, radnih mesta i ekonomskog razvoja nudi sukobe, brutalnost, kršenje prava i sloboda srpskog naroda.

"Šta je za cilj imala današnja poseta Aljbina Kurtija u mešovitom naselju u kome duži vremenski period nema incidenata između Srba i Albanaca osim da Kurti pomisli da je velik i jak, naravno, kada je u društvu desetina do zuba naoružanih poslušnika koji ni sami ne znaju razlog ovog Kurtijevog izleta koji je zasigurno dokaz Kurtijeve okupacione ideologije", dodaje se u saopštenju.

Nekoliko sati kasnije, kako navode iz Srpske liste, Kurti je morao da se vrati odakle je došao, povijenog repa, jer nije uspeo da isprovocira Srbe i sebe predstavi žrtvom.

"A mi smo ostali svoji na svome, u svojim kućama, na svojoj zemlji, čekajući još mnogo Vidovdana sa svojim komšijama da opstanemo i ostanemo kao što su i naši preci, jer Kurti nije jedini okupator koji je bio na ovoj zemlji, ali je otišao kao što su i svi pre njega", dodaje se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Srbija