Politika

Rama: Na stolu je najbolja moguća ponuda za budućnost Kosova, ne razumem Kurtija

Komentari

Autor: Euronews Albania

01/07/2023

-

11:09

Rama: Na stolu je najbolja moguća ponuda za budućnost Kosova, ne razumem Kurtija
Rama: Na stolu je najbolja moguća ponuda za budućnost Kosova, ne razumem Kurtija - Copyright screenshot/Euronews Albania

veličina teksta

Aa Aa


Premijer Albanije Edi Rama izjavio je za Euronews Albania da Kosovo ima priliku da iskoristi mogućnosti koje su date kako bi se Srbija naterala da prihvati francusko-nemački plan, a što bi značilo, kako je naveo, otvaranje budućeg puta za Kosovo koje svi priznaju i koje sedi na svom mestu u Ujedinjenim nacijama.

Rama smatra da Kosovo na stolu ima najbolju moguću ponudu za svoju budućnost.

"Na stolu je francusko-nemački plan. Mi, Albanci, smo prvi zainteresovani, koji to moramo da izguramo do kraja, insistirajući da se iskoristi ovaj veliki potencijal savezništva i prijateljstva sa evroatlantskom zajednicom da se Srbija primora da prihvati francusko-nemački plan, a što praktično znači konačno otvaranje budućeg puta za Kosovo koje svi priznaju i koje sedi na svom mestu u Ujedinjenim nacijama", rekao je Rama.

On je naveo i da ne može da razume premijera Kosova Aljbina Kurtija zbog situacije koja je nastala sa Kosovom i predstavnicima međunarodne zajednice. Rama je istakao da francusko-nemački plan ne može da ostane tu zauvek i da Kurti ne može sam da dobije ovu diplomatsku bitku kao Don Kihot.

"Aljbin je osoba koju cenim, prijatelj kog poštujem, ali u ovom slučaju je premijer Kosova koga ne razumem“, rekao je Rama.

 

Komentari (0)

Srbija