Politika

Nemačka vlada: Ne komentarišemo predlog Rame o konferenciji za Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2023

-

18:11

Nemačka vlada: Ne komentarišemo predlog Rame o konferenciji za Kosovo
Nemačka vlada: Ne komentarišemo predlog Rame o konferenciji za Kosovo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka vlada nije želela da komentariše predlog albanskog premijera Edija Rame o održavanju konferencije na visokom nivou za Beograd i Prištinu, ali je poručila da je Berlin u kontaktu sa relevantnim akterima u vezi sa situacijom na severu KiM, prenosi prištinska štampa.

"Molimo za razumevanje da ne komentarišemo predlog albanskog premijera. Pored toga, zajedno sa našim evropskim partnerima i specijalnim predstavnikom EU (Miroslavom) Lajčakom, u stalnoj smo komunikaciji sa svim relevantnim akterima za najnovija dešavanja na severu Kosova", rekao je neimenovani portparol nemačke vlade za "Gazetu Ekspres".

Albanski premijer Edi Rama predložio je ranije da se organizuje međunarodna konferencija na visokom nivou kako bi se pronašlo rešenje za krizu na KiM, što je podržao predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je, međutim, da bi, umesto održavanja međunarodne konferencije za Beograd i Prištinu koju je predložio Rama, trebalo da se u potpunosti primeni Osnovni sporazum. 

Komentari (0)

Srbija