Politika

Vučić o izjavi Martinovića o deci poslanika: Rekao sam mu šta mislim, napravio je grešku i snosiće konsekvence

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/07/2023

-

13:04

Vučić o izjavi Martinovića o deci poslanika: Rekao sam mu šta mislim, napravio je grešku i snosiće konsekvence
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je pozvao ministra Aleksandra Martinovića, za koga su juče predstavnici opozicije tražili da napusti skupštinsku sednicu zbog komentara o tome ko od narodnih poslanika ima decu, i da mu je rekao da se povuče jer ne smatra da je trebalo da ostane.

"Imam žene u najbližoj porodici koje ne mogu da budu majke. I da nemam rekao bih mu isto. I znam da on to tako nije ni mislio. Svakako će se izviniti. Inače je rasturao ove koji pojma nemaju o politici ceo dan i onda je napravio grešku i snosiće konsekvence", rekao je Vučić. 

Istakao je da je lično rekao Martinoviću šta je ono što smatra da je loše.

"On se meni kao drugu i saborcu izvinio. Znam da mu je žao zbog toga, ali čovek nije mogao da izdrži celodnevni pritisak bahaćenja, vrištanja i pištanja", rekao je.

Podsetimo, sednica Skupština je juče, nakon meteža, nastavljena bez prisustva ministra Aleksandra Martinovića. Na početku sednice deo opozicije je udarao u klupe, držao transparente i vikao “napolje, napolje”, kao i "ostavka, ostavka".

Poslanici opozicije su, naime, zatražilu na samom početku sednice da ministar Aleksandar Martinović napusti sednicu jer je prethodnog dana "prebrojavao decu poslanika".

"Ja hranim troje dece, pa šta vi hoćete da kažete da samo vi imate i volite decu? Hoćete da sada nabrajamo ko od vas niti je u braku niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, mače i zlatnu ribicu ribicu. Kako vas bre nije sramota", izjavio je Martinović u utorak na sednici obraćajući se opozicionim poslanicima.

Komentari (0)

Srbija