Politika

Martinović se izvinio građanima, Vučiću i Vladi zbog govora u Skupštini o poslanicima koji nemaju decu

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2023

-

14:56

Martinović se izvinio građanima, Vučiću i Vladi zbog govora u Skupštini o poslanicima koji nemaju decu
Senica Vlade Srbije - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović izvinio se danas svim ljudima koji su se osetili povređenim zbog njegovog govora u Skupštini Srbije 4. jula, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije zbog neprijatnosti koju su imali usled njegovog govora.

"Nisam imao nameru da uvredim građane Republike Srbije koji nemaju ili ne mogu da imaju decu, te smatram da je moj govor protumačen na potpuno pogrešan način. Žao mi je ako je bilo koga moj govor povredio i naneo mu bol", naveo je Martinović, izvinivši se "svim ljudima u Srbiji koji su se osetili povređenim" njegovim govorom na sednici Narodne skupštine održane pre dva dana.

"Izvinjavam se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije zbog neprijatnosti koju su imali usled mog govora", saopštio je takođe Martinović.

On je naveo da mu je žao jer je, "ponet emocijama, dozvolio sebi da kaže nešto što je moglo da se tumači na različite načine".

"Oni koji su pogrešno protumačili moj govor tvrde da sam rekao nešto što nikada ne bih pomislio da kažem. Ali kako kaže stara izreka: 'Čovek je gospodar neizgovorene reči, a sluga izgovorene'", dodao je Martinović, a prenelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je pozvao ministra Aleksandra Martinovića i da mu je rekao da se povuče jer ne smatra da je trebalo da ostane.

"Imam žene u najbližoj porodici koje ne mogu da budu majke. I da nemam rekao bih mu isto. I znam da on to tako nije ni mislio. Svakako će se izviniti. Inače je rasturao ove koji pojma nemaju o politici ceo dan i onda je napravio grešku i snosiće konsekvence", rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Istakao je da je lično rekao Martinoviću šta je ono što smatra da je loše.

"On se meni kao drugu i saborcu izvinio. Znam da mu je žao zbog toga, ali čovek nije mogao da izdrži celodnevni pritisak bahaćenja, vrištanja i pištanja", rekao je.

Podsetimo, sednica Skupština je juče, nakon meteža, nastavljena bez prisustva ministra Aleksandra Martinovića. Na početku sednice deo opozicije je udarao u klupe, držao transparente i vikao “napolje, napolje”, kao i "ostavka, ostavka".

Poslanici opozicije su, naime, zatražilu na samom početku sednice da ministar Aleksandar Martinović napusti sednicu jer je prethodnog dana "prebrojavao decu poslanika".

"Ja hranim troje dece, pa šta vi hoćete da kažete da samo vi imate i volite decu? Hoćete da sada nabrajamo ko od vas niti je u braku niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, mače i zlatnu ribicu ribicu. Kako vas bre nije sramota", izjavio je Martinović u utorak na sednici obraćajući se opozicionim poslanicima.

Komentari (0)

Srbija