Politika

Petković: Kurtijeva policija opet ušla na teritoriju centralne Srbije i to 500 metara od administrativne linije (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/07/2023

-

17:10

Petković: Kurtijeva policija opet ušla na teritoriju centralne Srbije i to 500 metara od administrativne linije (VIDEO)
Petković: Kurtijeva policija opet ušla na teritoriju centralne Srbije i to 500 metara od administrativne linije (VIDEO) - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Petar Petković, direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju na vanrednoj konferenciji za medije rekao da najnoviji neoborivi dokazi još jednom pokazuju kako brutalno kosovski premijer Aljbin Kurti, ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja i Priština krše Rezoluciju 1244 i Vojnotehnički sporazum.

"Oni nemaju šta da traže na prostoru cenrtalne Srbije, a ušli su sa svojim policijskim vozilom do zuba naoružani", rekao je Petković.

On je na konferenciji prikazao video snimak na kome se, kako je kazao, vidi kako je "Kurtijeva kosovska policija ponovno ušla na teritoriju centralne Srbije i to 500 metara sa svojim policijskim vozilom i do zuba naoružani". 

"Danas je policijski službenik PS Bujanovac uočio kako se brzo kreće vozilo tzv. kosovske policije i to iz pravca Karačeva ka Breznici. Vozilo je jurilo beli kombi koji je skrenuo ka selu. Na mestu skretanja, policijsko vozilo tzv. kosovske policije je zastalo i suvozač je izašao i pogledom ispratio kuda je otišao kombi. Oni su uočeni od strane pripadnika policije Republike Srbije i oni su krenuli u pravcu pripadnika tzv. kosovske policije. Kurtijevi policajci su videli da su uočeni i suvozač je brzo ušao u vozilo i krenuli su ka KiM, odnosno ka Karačevu", rekao je Petković.

On je dodao da se vozač belog kombija samoinicijativno javio policiji i rekao da su kosovski policajci počeli da ga jure jer ima bujanovačku registraciju bez stikera.

"Pripadnici tzv. kosovske policije nemaju šta da traže na teritoriji centralne Srbije, kao što nisu imali šta da traže ni 14. juna kada su takođe bili locirani od strane srpske policije, s tim što su tog 14. juna bili uhapšeni jer su zatečeni sa dugim cevima i drugom opremom. Jasno je da su imali određene namere čim su se zatekli tamo gde nisu imali šta da traže", rekao je Petković.

On je naglasio da srpski forenzičari rade na zvaničnom izveštaju o novom, današnjem ulasku kosovske policije na teritoriju Srbije, koji će biti dostavljen međunarodnim predstavnicima kako bi jasno videli da ne može biti reči o kidnapovanju, kao što je to tvrdio Kurti kada su u opštini Bujanovac uhapšeni pripadnici KP, već o kršenju svih međunarodnih sporazuma i provokaciji Prištine.

"Upad do zuba naoružnih pripadnika KP na teritoriju centralne Srbije, i to ne prvi, govori sa kakvim razmerama laži i propagande se sučavamo i sa kavom namerom Kurtija da izaziva srpski narod i državu Srbiju", rekao je Petković.

Ovim problemom, bi, kako je naglasio Petković trebalo da se bavi i britanska poslanica Ališa Kerns umesto da govori o švercu oružja i optužuje SPC.

Komentari (0)

Srbija