Politika

Dačić: U narednih nekoliko dana i nedelja postavićemo ambasadore u sva predstavništva koja su slobodna

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

17:00

Dačić: U narednih nekoliko dana i nedelja postavićemo ambasadore u sva predstavništva koja su slobodna
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će u narednih nekoliko dana i nedelja postaviti ambasadore u sva diplomatsko-konzularna predstavništva koja su slobodna, uključujući i Venecuelu.

Dačić je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Venecuele, rekao da će Srbija imati brzo i kadrovsko rešenje i formalni čin otvaranja ambasade u Karakasu.

"Doneli smo odluku o otvaranju naše ambasade u Venecueli koja već desetak godina ima ambasadu u Srbiji. Stalno smo odlagali tu odluku, a u proteklih nekokliko godina smo doneli političku odluku o otvaranju ambasade. Ostaje nam da imenujemo ambsadora", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je kao ministar doneo odluku da se shodno zakonu poštuje ograničenje mandata naših diplomatskih predstvanika u diplomatsko-konzularnim predstavništvima širom sveta. 

Dačić je rekao da će svima kojima ističe mandat od četiri godine biti dato razrešenje odnosno povratak u zemlju.

To je, kaže, podrazumevalo i donošenje odluke o razrešenju amabsadora koji su poslati još 2016. 2017. 2018. godine.

"Ne smemo da dozvolimo da sad još neko treba da bude ljut zato što je razrešen u sedmoj godini mandata, a mandat mu je četiri godine. Znate, meni je mandat četiri godine, je l' mogu da vas zamolim da ostanem još dve-tri godine? Mora da postoji red", zaključio je Dačić.

Komentari (0)

Srbija