Politika

Dačić: Stoltenberg razume situaciju i probleme na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

13:30

Dačić: Stoltenberg razume situaciju i probleme na KiM
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je sastanak predsednika Srbije sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom bio korektan i dodao da je norveški političar čovek koji razume situaciju na KiM.

Prema Dačićevim rečima, Stoltenberg je uspostavio veoma korektan, ljudski i direktan odnos sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Razgovor je bio korektan, u smislu poziva da Kfor obavlja one zadatke koje ima. To je od ključne važnosti za dalji razvoj situacije, da ne bude upitno da li Srbija hoće da dođe do deeskalacije", izjavio je Dačić za televiziju Pink.

Prvi potpredsednik vlade istakao je da nije na Srbiji da snosi odgovornost za deeskalaciju, jer Srbija nije ništa uradila da zakomplikuje situaciju.

Dačić je podsetio i da je otac Jensa Stoltenberga bio ovde na službi dugi niz godina i da je dobio i zvanje počasnog građanina Beograda.

Komentarišući najavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će sa severa povući 25 posto policajaca, Dačić je rekao da je u pitanju trik.

"Briselski sporazum je definisao da policiju na severu Kosova čine Srbi, da nema albanske policije tu. Kakvih 25 odsto? Niko od njih ne treba da bude tu", naveo je Dačić.

Kako je ocenio, sada se grubo krše i briselski i svi drugi sporazumi, a nad našim narodom vrši se teror i svaki dan hapse Srbe, često bez dokaza.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija