Politika

Vučić primio akreditive novimenovanih ambasadora

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

11:14

Vučić primio akreditive novimenovanih ambasadora
Vučić primio akreditive novimenovanih ambasadora - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primo je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora.

"Poželeo sam srdačnu dobrodošlicu novoimenovanim ambasadorima Države Palestine, Demokratske Republike Kongo, Republike Kipar, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Republike Angole", naveo je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je primo akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Države Palestine Mohameda Al Namura, Demokratske Republike Kongo Žozefa Kalalе Mulambе, Japana Akirе Imamurе, Republike Kipar Andreasa Fotiua, Bosne i Hercegovine Aleksandra Vranješa, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Edvarda Fergusona i Republike Angole Emilia Migela de Karvalja Sobrinja.

Razgovor sa novoizabranim ambasadorom Države Palestine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoizabranog ambasadora Države Palestine Muhameda Al Namura i poželeo mu uspešan boravak i mandat u Srbiji.

Tokom razgovora, predsednik Vučić je konstatovao da su odnosi između Srbije i Palestine zaslovani na tradicionalnom prijateljstvu, uz obostrani interes za dalji razvoj saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Sagovornici su razgovarali i o oblastima u kojima je moguće ojačati saradnju, poput turizma i sporta. 

Predsednik Vučić je zahvalio Palestini na političkoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i privrženosti međunarodnom pravu i Povelji UN. On je uzvratio pozdrave palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu, koje mu je ambasador Al Namur preneo ovom prilikom. 
 

Komentari (0)

Srbija