Politika

Eljšani: Završeno povlačenje još 25 odsto pripadnika policije iz opštinskih zgrada na severu Kosova

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Anđelka Ćup

04/08/2023

-

11:52

Eljšani: Završeno povlačenje još 25 odsto pripadnika policije iz opštinskih zgrada na severu Kosova
Eljšani: Završeno povlačenje još 25 odsto pripadnika policije iz opštinskih zgrada na severu Kosova - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Iz i oko opštinskih zgrada u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, jutros je povučeno još 25 odsto pripadnika policije, izjavio je za Euronews Srbija zamenik direktora policije za region Sever, Veton Eljšani.

"Mogu da potvrdim da je završeno povlačenje još 25 odsto pripadnika Kosovske policije iz i oko opštinskih zgrada", rekao je Eljšani.

Postepeno povlačenje pripadnika policije se odvija u skladu sa dogovorom koji su u Bratislavi 13. jula postigli glavni kosovski pregovarač Besnik Bisljimi i Specijalni predstavnik Evropske unije za dijaog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Juče je na zajedničkom sastanku direktora Kosovske policije, šefa Euleksa i komandanta KFOR-a, ocenjeno da je bezbednosna situacija znatno bolja i da broj policajaca u i oko opštinskih zgrada može da bude smanjeno, saopšteno je ranije iz Kosovske policije.

Prvo povlačenje 25 odsto pripadnika policije bilo je 12. jula. Srbi u opštinama Zubin Potok, Zvečan i Leposavić još uvek protestuju, a opštinske zgrade obezbeđuju pripadnici KFOR-a.

Komentari (0)

Srbija