Politika

Održan protesti opozicije u Nišu i Novom Sadu: Građani poručili da neće odustati od zahteva

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Ljiljana Pavlović

11/08/2023

-

19:57

Održan protesti opozicije u Nišu i Novom Sadu: Građani poručili da neće odustati od zahteva
Održan protesti opozicije u Nišu i Novom Sadu: Građani poručili da neće odustati od zahteva - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

U Nišu je održan deveti protest “Niš protiv nasilja". Građani su se i ovog puta okupili ispred kabineta gradonačelnice, a tema protesta je, prema rečima organizatora “Niško zlatno doba”.

Između ostalog, ukazano je na brojna poskupljenja - komunalija, osnovnih životnih namirnica i svih usluga, koja posebno pogađaju, kako kažu, jug zemlje, gde su prosečne plate najniže, a siromaštvo najveće. 

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Kada se govori o odnosu države prema Nišu i jugu, istaknuto  je da ovaj region učestvuje u BDP-u sa 13,7 odsto, a da mu se vraća tek 4,5 odsto, dok je u Beogradu taj procenat značajno veći i da je i to, kako kažu, nasilje prema građanima koji ovde žive.

Organizatori podsećaju da se od zahteva protesta “Srbija protiv nasilja” neće odustati.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Okupljeni gradjani pružili su podršku i građanima Bačke Palanke koji protestuju i traže odgovornost posle smrti dečaka stradalog od strujnih kablova koji su danima posle oluje stajali pokidani i neobezbeđeni.

Protest i u Novom Sadu

I u Novom Sadu je održan protest "Novi Sad protiv nasilja". Novosađani su današnji protest posvetili nezadovoljstvu zbog takozvanog projekta "Novi Sad na vodi" koje je gradska skupština usvojila prošle nedelje.

Organizatori protesta ističu da je ovo još jedna u nizu odluka gradskih vlasti kojima se urušava ekologija Novog Sada.

Takođe, i oni su dali podršku građanima Bačke Palanke koji protestuju već nedelju dana i traže smenu predsednika opštine Branislava Šušnice.

Komentari (0)

Srbija