Politika

Vučić: Dužan sam Nemcima izvinjenje zbog Gašićeve izjave, dobili smo dokaze da oni ne prikrivaju ubicu Olivera Ivanovića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/08/2023

-

11:27

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je dužan Nemcima izvinjenje zbog izjave Bratislava Gašića povodom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.  

"Mi smo proverali, razgovarali smo sa pripadnicima obaveštajnih službi, od tvrdnji Bratislava Gašića da prikrivaju ubice u slučaju Olivera Ivanovića. Dobili smo uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju te podatke”, rekao je Vučić i dodao: “U svoje ime tražim da prihvate izvinjenje”.  

Naveo je i da misli da će u nastavku akcija tim povodom biti konkretznih rezultata.  

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je ranije u Skupštini Srbije da se zna ko je ubica Olivera Ivanovića, političara s Kosova i  lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (SDP)  i pod čijom je zaštitom. 

"Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom taj čovek da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, u stan... Naše pitanje je stalno bilo našim partnerima da nam daju slike sa kamera, kažu da je bila magla. Dajte nam snimke, uključite nas u istragu oko svega toga", rakeo je Gašić u Skupštini Srbije. 

Potom je ambasada nemačke u Beogradu saopštila da savezna vlada te zemlje nema saznanja o tome ko je ubio Olivera Ivanovića i odbacila je tvrdnje da je počinilac pod zaštitom nemačkih vlasti.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija