Politika

Atić: Rok da srpske institucije napuste zgradu u Severnoj Mitrovici pomeren za dve nedelje

Komentari

Autor: Kosovo-online

25/08/2023

-

10:06

Atić: Rok da srpske institucije napuste zgradu u Severnoj Mitrovici pomeren za dve nedelje
Atić: Rok da srpske institucije napuste zgradu u Severnoj Mitrovici pomeren za dve nedelje - Copyright Printscreen YouTube/Kosovo Online

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić saopštio je da je rok u kom četiri srpske institucije treba da napuste zgradu u naselju Bošnjačka Mahala u kojoj rade pomeren za dve nedelje, prenosi Dukađini.

"Rok se pomera za dve nedelje. Danas će inspektorat obavestiti stranke da se rok odlaže za dve nedelje", rekao je Atić.

Lokalne vlasti u Severnoj Mitrovici zatražile su pre nekoliko dana da se isprazni opštinska zgrada koja se nalazi u multietničkom naselju Bošnjačka mahala, a u kojoj su prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Službe direkcije Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad Vučitrn.

Predstavnici gradonačelnika Erdena Atića u utorak su obavestili zaposlene "da moraju da napuste svoja radna mesta i isele se iz zgrade u roku od tri dana".

Tu odluku Atića da zaposleni moraju da napuste zgradu u roku od tri dana osudila je američka ambasada u Prištini, koja je istakla da ta odluka nije doneta u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom, niti da je u skladu sa njenim zahtevima za nepreduzimanje radnji koje mogu da dovedu do eskalacije situacije.

Portparol Evropske unije, Peter Stano izjavio je u četvrtak da je Brisel zabrinut   zbog nedavnih odluka administracije Opštine Severna Mitrovica, za koje je rekao da utiču na bezbednosnu situaciju.

 

Komentari (0)

Srbija