Politika

Kurti najavio održavanje izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije na jesen

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2023

-

22:46

Kurti najavio održavanje izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije na jesen
Kurti najavio održavanje izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije na jesen - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Izbori u četiri opštine na severu KiM biće održani na jesen, izjavio je danas u intervjuu za Radio-televiziju Slovenije premijer Kosova Aljbin Kurti, preneo je RTK.

Kurti je u intervjuu za Radio-televiziju Slovenije na Bledu, gde učestvuje na Strateškom forumu, osim o organizaciji izbora u četiri opštine na severu, govorio i o osnivanju ZSO, kaznenim merama koje EU je nametnula Prištini,  i ponovo kritikovao Beograd, prenosi prištinski medij.

On tvrdi da vlasti u Beogradu "čine sve da spreče Srbe na severu da se integrišu", zbog čega mu je, kaže, potrebna pomoć međunarodne zajednice, posebno Evropske unije.

"Bilo je nekih sankcija našoj demokratskoj zemlji, zbog situacije na severu, za koju nemamo nikakvu odgovornost: Tamo se borimo protiv nasilnog ekstremizma, jer su napadnuti vojnici Kfora, građani i novinari. Istina je da od ovih mera trpe građani, poslovna zajednica, ali i državni organi u smislu sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je blokiran. Svi grantovi su suspendovani, a uklanjanje ovih mera je prava stvar koju treba da uradi EU", rekao je Kurti, kako prenosi RTK.

 

Komentari (0)

Srbija