Politika

Vučić sa Tarnerom: Posvećeni smo dodatnom razvijanju sveukupne saradnje sa SAD

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2023

-

10:52

Vučić sa Tarnerom: Posvećeni smo dodatnom razvijanju sveukupne saradnje sa SAD
Vučić sa Tarnerom: Posvećeni smo dodatnom razvijanju sveukupne saradnje sa SAD - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kongresmenom SAD Majklom Tarnerom i istakao da je Srbija posvećena dodatnom razvijanju sveukupne saradnje sa SAD.

Vučić je objavio na Instagramu da je imao dobar razgovor sa kongresmenom Tarnerom o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i svim drugim aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima.

"Pozdravio sam dinamičan politički dijalog sa predstavnicima američke administracije i Kongresa i istakao da smo posvećeni dodatnom razvijanju sveukupne saradnje sa SAD", naveo je predsednik Vučić.

Podsetivši na to da su diplomatski odnosi Srbije i SAD uspostavljeni pre 142 godine, predsednik Vučić je izrazio nadu da će te veze dodatno jačati u periodu pred nama, te napomenuo da je Srbija predložila uspostavljanje Strateškog dijaloga sa SAD, čime bi bilateralni odnosi dobili jasniju strukturu. Predsednik Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu Srbije ka punopravnom članstvu u EU, na kome vredno radimo uz neophodne reforme.

Razgovarajući o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik Vučić je još jednom poručio da Srbija ulaže veliki napor u dijalog uz posredovanje EU, jer to vidi kao jedini pravi put za postizanje održivog dogovora i rešavanje kriznih situacija izazvanih jednostranim potezima tamošnjih vlasti. On je, takođe, zahvalio na naporima koje američka strana ulaže u cilju smirivanja tenzija na KiM i istakao da je važno jasnije reći čija je odgovornost za konstantno izazivanje tenzija, umesto što se stalno obe strane pozivaju na deeskalaciju.

Republikanski kongresmen Majkl Tarner je rekao da iskreno ceni napore predsednika Vučića i njegovu ulogu u obezbeđivanju mira i stabilnosti u regionu. Takođe je izrazio zadovoljstvo zbog ekonomskog napretka Srbije i pohvalio angažman Srbije za dodatno podsticanje regionalne saradnje.

 

 

Komentari (0)

Srbija