Politika

Begaj: Dijalog Beograda i Prištine jedini put ka normalizaciji odnosa

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2023

-

15:36

Begaj: Dijalog Beograda i Prištine jedini put ka normalizaciji odnosa
Begaj: Dijalog Beograda i Prištine jedini put ka normalizaciji odnosa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Albanije Bajram Begaj izjavio je danas, nakon razgovora sa predsednicom privremnih prištinskih institucija Vjosom Osmani u Tirani, da je dijalog Beograda i Prištine uz posdsredstvo EU jedini put ka normalizaciji odnosa.

"Albanija u potpunosti podržava i konstruktivno se uključuje u funkciju dijaloga. U debati Generalne skupštine UN fokusiraću se na pitanje priznanja Kosova", rekao je Begaj, preneo je "Albenian post".

Begaj je na zajedničkoj konferenciji za novinare od Osmani zatražio da ostvari bliže partnerstvo sa međunarodnom zajednicom kada je reč o situaciji na severu KiM i istakao da se mora raditi na "promeni međunarodne percepcije da je Priština kriva".

Osmani je ponovila optužbe da Beograd pogoršava situaciju u regionu, kako je rekla, napadima na Kosovo.

"Srbija se upušta u institucionalnu agresiju na Kosovo, pa nam je potrebna podrška Albanije i njenih saveznika. Dijalog sa Srbijom se nastavlja, ali konačni rezultat je samo međusobno priznanje i očuvanje teritorijalnog integriteta Kosova“, rekla je ona, prenosi Juronjuz Albanija.

Osmani se danas sastala i sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Ona je navela da je imala sadržajan razgovor o zajedničkoj evropskoj težnji Prištine i Albanije i istakla da zajedničkim radom Priština i Albanija mogu utrti put za svetliju i integrisaniju budućnost.
 

Komentari (0)

Srbija