Politika

20. protest "Srbija protiv nasilja": Večernja šetnja "medijskom trasom"

Komentari

Autor: Fonet

16/09/2023

-

20:30

20. protest "Srbija protiv nasilja": Večernja šetnja "medijskom trasom"
FoNet/Ana Paunković - Copyright FoNet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa


Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, završen je večeras ispred zgrade RTS-a, a saobraćaj koji je bio blokiran u Takovskoj ulici je ponovo uspostavljen. Večerašnja šetnja išla je takozvanom "medijskom trasom", pored zgrade "Večernjih novosti", sedišta "Politike" i Radio Beograda do zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj.

Tehnički organizatori protesta, proevropska opozicija, najavli su prethodno da je plan da se isped RTS stigne u vreme Drugog dnevnika, koji je, kako su naveli, "i dalje zabranjena zona za opoziciju i za vesti sa protesta". Učesnicima protesta obratio se fotograf Dragoljub Zamurović.

Organizatori protesta su pre nekoliko nedelje predali zahteve RTS u kojima traže da javni servis izveštava o protestu "Srbija protiv nasilja", svim navodnim aferama aktuelne vlasti, kao i da se otvori prostor za poslanike opozicije koji predstavljaju petinu građana Srbije.

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, zahtevi na protestu su i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja. Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

 

Komentari (0)

Srbija