Fokus

Pašinijan: Jermenija spremna da prihvati sve Jermene iz Nagorno-Karabaha

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2023

-

11:49

Pašinijan: Jermenija spremna da prihvati sve Jermene iz Nagorno-Karabaha
Pašinijan: Jermenija spremna da prihvati sve Jermene iz Nagorno-Karabaha - Copyright Tanjug/AP/Tigran Mehrabyan, PAN

veličina teksta

Aa Aa

Jermenija je spremna da prihvati sve etničke Jermene, sunarodnike koji nameravaju da odu iz Nagorno-Karabaha, izjavio je jermenski premijer Nikol Pašinjan u današnjem obraćanju naciji.

"Jermeni iz Nagorno-Karabaha i dalje se suočavaju sa opasnošću etničkog čišćenja. Humanitarna pomoć je poslednjih dana stigla u Nagorno-Karabah, ali to ne menja situaciju. Naša vlada će s ljubavlju dočekati braću i sestre iz Nagorno-Karabaha", rekao je Pašinjan, preneo je TASS.

Jermenski premijer je ocenio da su bezbednosni savezi u kojima je učestvovala Jermenija kao članica bili neefikasni, nedvosmisleno kritikujući Rusiju, glavnog velikog saveznika zvaničnog Jerevana, navodi Rojters.

Agencija dodaje da će Jermeni iz Nagorno-Karabaha zaključiti da je za njih odlazak iz te nepriznate republike jedini izlaz ukoliko se ne stvore uslovi za normalan život i efikasni mehanizmi zaštite od etničkog čišćenja.

Oko 120.000 Jermena iz Nagorno-Karabaha otići će u Jermeniju jer ne žele da žive u sastavu Azerbejdžana i plaše se etničkog čišćenja, rekao je danas savetnik predsednika otcepljenog nepriznatog regiona David Babajan.

Babajan je rekao za Rojters da Jermeni ne žele da žive u sastavu Azerbejdžana i da će 99,90 odsto njih zbog toga napustiti Nagorno-Karabah.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet