Fokus

U Japanu muškarac pucao ispred bolnice, zabarikadirao se u pošti, uzeo dve osobe kao taoce

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2023

-

09:12

U Japanu muškarac pucao ispred bolnice, zabarikadirao se u pošti, uzeo dve osobe kao taoce
Tanjug/Kyodo News via AP - Copyright Tanjug/Kyodo News via AP

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac osumnjičen za pucnjavu ispred bolnice u Japanu, uzeo je najmanje dve osobe za taoce u pošti gde se zabarikadirao nakon bekstva, saopštile su danas japanske vlasti i mediji.

Muškarac je danas pucao ispred bolnice u japanskoj prefekturi Saitama, u blizini Tokija, a sumnja se da su u tom napadu ranjene dve osobe.

Lekar (40) i pacijent (60) su povređeni u Opštoj bolnici Toda Čuo u gradu Toda, ali su u svesnom stanju, izvestio je Kjodo.

Veruje se da su njih dvojica bili u prijemnoj sobi u prizemlju bolnice kada se incident dogodio oko 13.15 časova po lokalnom vremenu. Osumnjičeni napadač je pobegao sa lica mesta i navodno se sakrio u obližnju poštu, saopštio je japanski javni servis.

Ubica je pobegao na motociklu, a izvori iz policije su saopštili da je pošta u Varabi Sitiju, oko 1,5 kilometar od bolnice, obavestila vlasti da se tu zabarikadirao muškarac koji ima pištolj.

Vlasti grada Varabija, severno od Tokija, saopštile su da je neutvrđen broj talaca uzeo muškarac "koji poseduje nešto poput pištolja", prenosi Rojters.

Najmanje dve radnice pošte su taoci, izvestili su japanski mediji.

Snimci  koje je emitovala japanska televizija prikazuje čoveka u trenerci i beloj košulji kako stoji u neposrednoj blizini pošte i maše nečim što je ličilo na pištolj.

Nekoliko policijskih vozila trenutno je parkirano oko pošte, a obližnje ulice su blokirane, dok je lokalnom stanovništvu izdato upozorenje da se udalji na bezbedno. Toda je grad u japanskoj prefekturi Saitama sa oko 140.000 stanovnika.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet