Fokus

Hercog okupljenima u Vašingtonu: Američko-izraelski savez je jači neko ikada

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

23:00

Hercog okupljenima u Vašingtonu: Američko-izraelski savez je jači neko ikada
Hercog okupljenima u Vašingtonu: Američko-izraelski savez je jači neko ikada - Copyright Tanjug/AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski predsednik Isak Hercog obratio se danas putem video linka okupljenima u Vašingtonu na skupu "Marš za Izrael", poručivši da je američko-izraelski savez jači nekog ikada.

"Danas se okupljamo, kao porodica, da marširamo za Izrael. Da marširamo za bebe, dečake i devojčice, žene i muškarce koje Hamas drži kao taoce", rekao je Hercog, prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da se danas u Vašingtonu maršira "za pravo svakog Jevrejina da živi ponosno i bezbedno u Americi, Izraelu i širom sveta".

"Iznad svega, okupljamo se kako bismo marširali za pobedu dobra nad zlom i svetla nad tamom", rekao je Hercog.

On je rekao da je pre 40 dana "teroristička vojska izvršila invaziju na suverenu Državu Izrael i poklala stotine Izraelaca u najvećem masakru od Holokausta".

"Mi, narod Izraela, zahvalni smo predsedniku Bajdenu, njegovoj administraciji i mnogim članovima Kongresa iz obe stranke. 'Moralna jasnoća' i smele akcije naših američkih saveznika pokazuju dubinu američko-izraelskog saveza, koji je jači nego ikada ranije", istakao je Hercog.

Tanjug AP/Mark Schiefelbein

 

Demonstranti su se danas okupili u Vašingtonu zbog podrške Izraelu u ratu protiv palestinske militantne grupe Hamas, ali i zbog porasta antisemitskih incidenata u SAD od izbijanja sukoba na Bliskom istoku.

Komentari (0)

Svet