Fokus

Preminuo šeik Navaf Al-Ahmad al-Sabah, u Kuvajtu proglašeno 40 dana žalosti

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2023

-

11:51

Preminuo šeik Navaf Al-Ahmad al-Sabah, u Kuvajtu proglašeno 40 dana žalosti
Preminuo šeik Navaf Al-Ahmad al-Sabah - Copyright Tanjug AP/Nasser Waggi, File

veličina teksta

Aa Aa

Preminuo je kuvajtski emir šeik Navaf Al-Ahmad al-Sabah, prenela je kuvajtska državna televizija.

Redovan program na kuvajtskoj državnoj televiziji je iznenada prekinut čitanjem stihova iz Kurana, što je u ovoj zemlji signal moguće smrti nekog od članova vladarske porodice, prenosi Rojters.

Kuvajtski emir šeik Navaf al-Ahmad al-Sabah (86) je bio primljen u bolnicu krajem novembra zbog hitnog lekarskog pregleda.

"Sa velikom tugom oplakujemo smrt šeika Navafa al-Ahmada Al-Sabaha, emira države Kuvajt", navodi se u saopštenju dvora, koji je emitovan na državnoj televiziji, prenosi Al Džazira.

Šeik Navaf je položio zakletvu u septembru 2020. godine nakon smrti svog polubrata, šeika Sabaha al-Ahmada al-Džabera al-Sabaha, koji je preminuo u SAD u 91. godini.

Kuvajtski prestolonaslednik šeik Mešal al-Ahmad al-Sabah proglašen za emira

Kuvajtski prestolonaslednik šeik Mešal al-Ahmad al-Sabah (83) proglašen je za emira i naslednika pokojnog šeika Navafa al-Ahmada al-Sabaha, saopštio je Isa al-Kandari, zamenik premijera i ministar za državne poslove, prenosi Rojters.

Emir šeik Navaf al-Ahmad al-Sabah (86) preminuo je pošto je krajem novembra hitno prebačen u bolnicu zbog bolesti, objavila je državna televizija.

U Kuvajtu je proglašeno 40 dana žalosti i najavljeno trodnevno zatvaranje svih zvaničnih institucija, piše kuvajtska agencija Kuna.

Kuvajt je zemlja sa oko 4,2 miliona stanovnika, a po rezervama nafte je šesta na svetu.

Komentari (0)

Svet