Fokus

UKMTO: Dron leteo iznad broda u Crvenom moru, pa eksplodirao

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2023

-

23:43

UKMTO: Dron leteo iznad broda u Crvenom moru, pa eksplodirao
UKMTO: Dron leteo iznad broda u Crvenom moru, pa eksplodirao - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Agencija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO) saopštila je danas da je primila više izveštaja da je bespilotna leelica letela nisko iznad plovila u Crvenom moru nedaleko od obale Jemena, pre nego što je eksplodirala.

Prema podacima UKMTO, dron je eksplodirao 1,5 nautičku milju od broda.

U saopštenju se navodi da vlasti istražuju incident koji se dogodio oko 50 nautičkih milja zapadno od grada Hodeida u Jemenu, preneo je Rojters.

U saopštenju je ponovljen savet posadama brodova da tim delom Crvenog mora plove s oprezom.

UKMTO je u prethodnom saopštenju naveo da je primio informacije o incidentu sa u okolini moreuza Bab al-Mandab na ulazu u Crveno more iz Indijskog okeana, uz obalu Jemena.

Komandant iranske Revolucionarne garde rekao je ranije danas da bi Sredozemno more moglo da bude "zatvoreno" ukoliko Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici nastave da čine, kako je naveo, "zločine" u Pojasu Gaze.

Proiranska jemenska pobunjenička grupa Huti je tokom prošlog meseca napadala trgovačke brodove koja su plovili kroz Crveno more, u znak odmazde zbog  izraelskih napada na Pojas Gaze.

Bela kuća je u petak saopštila da je Iran "duboko umešan" u planiranje operacija protiv komercijalnih plovila u Crvenom moru.
 

Komentari (0)

Svet