Fokus

Kim Džong Un: Dve Koreje su dve neprijateljske zemlje u ratnom stanju

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2023

-

10:28

Kim Džong Un: Dve Koreje su dve neprijateljske zemlje u ratnom stanju
Tanjug/AP/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je, govoreći o odnosima Severne i Južne Koreje, da su to dve "neprijateljske zemlje u ratnom stanju".

Kim je, na kraju petodnevnog zasedanja centralnog komiteta vladajuće Radničke partijer, pozvao na "fundamentalnu promenu" u odnosima sa Južnom Korejom,  istakavši da Južnu Koreju više neće smatrati partnerom s kojim je moguće postići pomirenje i ujedinjenje, prenosi agencija Jonhap.

"Odnosi između Severne i Južne Koreje više nisu isti, to više nisu isti narodi, već su to dve neprijateljske zemlje koje se bore jedna protiv druge. Ne bi trebalo više da pravimo grešku i da ih posmatramo kao partnere za pomirenje i ujedinjenje", rekao je Kim, prenela je severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

On je naglasio da su vlasti u Seulu proglasile Severnu Koreju za svog glavnog neprijatelja i da, kako je naveo, u dogovoru sa stranim snagama nastoje da slome severnokorejsku državu.

Poznavaoci regionalnih odnosa i politički eksperti ovu izjavu lidera Severne Koreje tumače kao prikrivenu pretnju Pjongjanga da bi Pjongjanjg mogao da upotrebi nuklearno oružje protiv Južne Koreje, prenose južnokorejski mediji.
 

Komentari (0)

Svet