Fokus

Kim: Mobilisati najmoćnije oružje za uništenje SAD i Južne Koreje ako izaberu rat

Komentari

Autor: Tanjug

01/01/2024

-

09:04

Kim: Mobilisati najmoćnije oružje za uništenje SAD i Južne Koreje ako izaberu rat
Tanjug/AP/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un poručio je u obraćanju vojnom vrhu zemlje da je potrebno mobilisati najmoćnija oružana sredstva za uništavanje SAD i Južne Koreje, ako te države izaberu put vojne konfrontacije, izvestili su danas državni mediji u Pjongjangu.

Kim je na sastanku sa komandantima severnokorejske vojske saopštio da  opasnost od oružanog sukoba na Korejskom poluostrvu brzo postaje realnost zbog poteza, kako je rekao, "neprijateljskih snaga, uključujući SAD" i da takva  situacija nalaže Severnoj Koreji da još više "zaoštri mač" kako bi se zaštitila, prenosi AP.

"Ako se neprijatelj opredeli za vojnu konfrotaciju moramo mobilisati sva najmoćnija sredstva da im zadamo smrtonosni udarac i potpuno ih uništimo", dodao je Kim.

Severna Koreja je od 2022. godine sprovela više od 100 raketnih testova, a SAD i Južna Koreja su u istom periodu intenzivirali svoje zajedničke vojne vežbe.

Pjongjang takođe nastoji da ojača svoje odnose sa Kinom i Rusijom i time blokira napore Vašingtona i njegovih partnera u Savetu bezbednosti UN da pooštri sankcije UN Severnoj Koreji zbog njenih testova naoružanja, navodi AP.
 

Komentari (0)

Svet