Fokus

Zemljotres jačine 6,1 stepena pogodio Peru: Povređeno najmanje 40 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2021

-

11:12

Zemljotres jačine 6,1 stepena pogodio Peru: Povređeno najmanje 40 osoba
Zemljotres jačine 6,1 stepena pogodio Peru: Povređeno najmanje 40 osoba - Copyright EPA/PRESIDENCY OF PERU

veličina teksta

Aa Aa

Peruanske vlasti saopštile su da je najmanje 40 osoba povređeno u snažnom zemljotresu koji je juče pogodio sever zemlje, na granici sa Ekvadorom.

Prema podacima bolnice u Sulani, povređeno je 35 osoba. Od njih, tri osobe, uključujući i jednu trudnicu, teže je povređeno u urušavanju objekata, dok je još 10 drugih zadobilo prelome, prenose lokalni mediji.

Šest osoba povređeno je i u regionalnoj prestonici Piuri, a predsednik Pedro Kastiljo napustio je vojnu paradu u Limi povodom obeležavanja 200 godina od Deklaracije o nezavisnosti i otputovao u ovaj grad, saopštila je njegova kancelarija.

Epicentar zemljotresa jačine 6,1 bio je na dubini od 36 kilometara nedaleko od grada Sulane, saopštio je Seizmološki centar Perua.

Agencija za civilnu odbranu izvestila je da je u zemljotresu 187 kuća oštećeno, od kojih šest njih više nije upotrebljivo za stanovanje, a potresi su se osetili u većem delu regiona, kao i u susednom Ekvadoru.

Peru se nalazi na Pacifičkom vatrenom prstenu, sa oko 128 aktivnih vulkana, gde se događaju najsnažnije seizmičke aktivnosti na svetu, a u proseku svake godine ima čak 200 manjih potresa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet