Fokus

Najmanje 17 civila, od kojih devetoro dece, poginulo u bombardovanju sela u Mjanmaru - vojna hunta negira zločin

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

22:41

Najmanje 17 civila, od kojih devetoro dece, poginulo u bombardovanju sela u Mjanmaru - vojna hunta negira zločin
Najmanje 17 civila, od kojih devetoro dece, poginulo u bombardovanju sela u Mjanmaru - vojna hunta negira zločin - Copyright Tanjug/The Kokang online media via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 17 civila, među kojima devetoro dece, ubijeno je u vazdušnim napadima vojske Mjanmara na selo pod kontrolom prodemokratskog otpora, rekli su lokalni stanovnici i grupe koje se bave ljudskim pravima.

Napadi su se dogodili u regionu Sagaing, južno od granice sa Indijom, a AP dodaje da je ranjeno 20 ljudi.

Nezavisni onlajn mediji u Mjanmaru i BBC objavili su vest o vazdušnom napadu, međutim, vojna vlast negirala je odgovornost, tvrdeći da je reč o lažnim vestima ''Kit Tit'' medija, koji je naklonjen antivojnom otporu.

U izveštaju državne televizij MRTV navodi se da je neimenovani zvaničnik rekao da danas nije bilo letova u toj oblasti.

Region Sagaing, kod Indije, bio je uporište naoružanog otpora vojsci.

Najveći grad okruga i dva manja grada, pod kontrolom su koalicionog otpora i nezavisne armije Kačin, jedne od najjačih etničkih pobunjeničkih grupa.

Međutim, lokalni stanovnik, koji kaže da je pomagao danas u spasavanju, rekao je za AP da je avion ispustio tri bombe na selo Kanan, na oko 280 kilometara severozapadno od Mandaleja, drugog najvećeg grada u zemlji, i da je ubijeno 17 civila u zgradama u blizini seoske škole.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet