Fokus

Studenti jevrejskog porekla tužili Univerzitet Harvard zbog antisemitizma

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

19:22

Studenti jevrejskog porekla tužili Univerzitet Harvard zbog antisemitizma
Studenti jevrejskog porekla tužili Univerzitet Harvard zbog antisemitizma - Copyright Tanjug AP/Steven Senne

veličina teksta

Aa Aa

Studenti jevrejskog porekla tužili su Univerzitet Harvard u Bostonu zbog toga što, kako tvrde, dozvoljava da studentski kampus bude "bastion rasprostranjenog antisemitizma", preneli su danas američki mediji.

U tužbi podnetoj u sredu uveče u Bostonu, u saveznoj državi Masačusets, studenti su optužili elitni univerzitet Harvard da "selektivno" sprovodi svoje propise i izbegava da zaštiti od uznemiravanja studente jevrejskog porekla ignorišući njihove molbe i angažujući profesore koji podržavaju anti-jevrejsko nasilje i šire antisemitsku propagandu, prenosi Rojters.

Studenti su tužili i bivšu predsednicu Univerziteta Harvard Klodin Gej koja je podnela ostavku prošle nedelje, suočena se sa teškim kritikama zbog odgovora na antisemitizam u kampusu nakon Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra 2023. godine.

Tanjug AP/Mark Schiefelbein, File

Klodin Gej

U tužbi studenata jevrejskog porekla se traži donošenje pravnih mera uključujući zabranu kršenja saveznog zakona o građanskim pravima koji ne dozvoljava diskriminaciju.

Drugi američki univerziteti, uključujući Univerzitet u Njujorku i Univerzitet Kalifornija u Berkliju suočavaju se sa sličnim tužbama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet