Fokus

Trudo: Kanada razmatra da uvede sankcije "ekstremističkim" doseljenicima na Zapadnu obalu

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2024

-

19:13

Trudo: Kanada razmatra da uvede sankcije "ekstremističkim" doseljenicima na Zapadnu obalu
Trudo: Kanada razmatra da uvede sankcije "ekstremističkim" doseljenicima na Zapadnu obalu - Copyright Tanjug/AP/Sean Kilpatrick/The Canadian Press

veličina teksta

Aa Aa

Kanada razmatra da uvede sankcije "ekstremističkim" doseljenicima na Zapadnu obalu, rekao je danas premijer Kanade Džastin Trudo, dan nakon što su SAD uvele sankcije četvorici izraelskih doseljenika zbog nasilja na toj okupranoj teritoriji na Bliskom istoku.

"Razmatramo kako da osiguramo da odgovorni za ekstremističko nasilje, ili ekstremističko doseljeničko nasilje na Zapadnoj obali odgovaraju za svoja dela", rekao je Trudo novinarima tokom posete gradu Voterlu, u pokrajini Ontario, preneo je Rojters.

Nešto ranije, izraelski premijer Benjamin Netanijahu kritikovao je američke sankcije prema Izraelcima umešanim u nasilje nad Palestincima na Zapadnoj obali.

Izraelski ministar finansija Bezazel Smotrič otišao je mnogo dalje u osudi američke administracije, optuživši predsednika Džozefa Bajdena ''da se poistovetio sa antisemitima i da je legitimizovao napade na izraelske naseljenike''.

Komentari (0)

Svet