Fokus

Ledeni talas pred kinesku Novu godinu: Stotine železničkih linija su odložene ili otkazane

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

11:51

Ledeni talas pred kinesku Novu godinu: Stotine železničkih linija su odložene ili otkazane
Ledeni talas pred kinesku Novu godinu: Stotine železničkih linija su odložene ili otkazane - Copyright AP Photo/Ng Han Guan

veličina teksta

Aa Aa

Talas ledene kiše, snega i leda koji traje od prošle nedelje, zakomplikovao je putovanja mnogim žiteljima centralne i istočne Kine, u vreme kada su milioni ljudi krenuli kućama da bi dočekali kinesku Novu godinu, preneli su danas lokalni mediji.

Stotine železničkih linija su odložene ili otkazane, a gomile putnika čekaju na železničkim stanicama u Vuhanu i Guangdžou, prenosi Rojters.

Piste na aerodromu Tianhe u Vuhanu jutros je privremeno zatvorena, prenela je kineska ČTV, ali loše vreme sa obilnim snežnim i kišnim padavinama se očekuju i u narednim danima.

Poledica na putu usporava saobraćaj na autoputevima u centralnom delu provincije Hubei, a tamošnje pokrajinske vlasti potvrdile su da će očistiti tunele i mostove od leda.

Ova provincija je naložila da se preduzmu vanredne mere kontrole saobraćaja, uključujući i besplatno izdavanje vozila.

Kineska centralna meteorološka opservatorija prognozirala je za prvu polovinu ove nedelje hladno vreme i nove kišne i snežne padavine na jugu zemlje i poboljšanje vremenskih prilika od četvrtka.
 

Komentari (0)

Svet