Fokus

Pronađen nestali američki vojni helikopter, nastavlja se potraga za petoricom marinaca

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

23:48

Pronađen nestali američki vojni helikopter, nastavlja se potraga za petoricom marinaca
Pronađen nestali američki vojni helikopter, nastavlja se potraga za petoricom marinaca - Copyright K.C. Alfred/The San Diego Union-Tribune via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki vojni helikopter koji je nestao danas dok je prevozio pet marinaca iz Nevade u Kaliforniju, pronađen je u južnoj Kaliforniji, ali potraga za pet marinaca se nastavlja.

Vojne ekipe za potragu i spasavanje tragaju za nestalim marincima po hladnom vremenu, snegu i kiši u planinskoj oblasti u kojoj se srušio helikopter, saopšteno je iz komande američkih marinaca, prenosi CBS Njuz.

Helikopter CH-53E Super Stallion pronađen je istočno od San Dijega u dolini Pajn, u Kaliforniji, u 09.08 po lokalnom vremenu, a samo nekoliko sati kasnije pokrenuta je potraga za marincima, navodi se u saopštenju 3. eskadrile avijacije američkih marinaca.

U potragu su uključene savezne agencije, odeljenje šerifa okruga San Dijego i Civilna vazdušna patrola.

Helikopter je u utorak poleteo iz vazduhoplovne baze Krič u okrugu Klark, u Nevadi, prema aerodromu marinaca Miramar u San Dijegu, a onda je saopšteno da letelica kasni.

Sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer potvrdila je novinarima da je predsednik Bajden obavešten o potrazi za marincima tokom leta u predsedničkom avionu prema Njujorku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet