Fokus

Uhapšeno šest članova narko-kartela osumnjičenih za ubistvo osam osoba u Meksiku

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

13:04

Uhapšeno šest članova narko-kartela osumnjičenih za ubistvo osam osoba u Meksiku
Uhapšeno šest članova narko-kartela osumnjičenih za ubistvo osam osoba u Meksiku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Meksičke vlasti uhapsile su šest članova narko kartela povezanih sa ubistvima najmanje osam osoba mačetom u Kankunu prošlog meseca.

Tužioci su naveli da je šestoro osumnjičenih mačetom ubilo pet osoba i bacilo još tri žrtve u plitku grobnicu, prenosi Foks njuz.

Meksička policija zaplenila je drogu od grupe, uključujući marihuanu, kokain i krek, kao i dva vatrena oružja koja su isključivo koristila vojska, zatim dva motocikla koja su navodno korišćena za transport unakaženih tela i dva automobila, uključujući jedan za koji je prijavljeno da je ukraden, saopštile su vlasti.

Vlasti te zemlje nedavno su razotkrile narko grupu koja je drogu prodavala preko lažne turističke agencije, a prošle godine zatvoreno je 23 apoteka u odmaralištima na karipskoj obali nakon što je istraživački izveštaj upozorio da apoteke prodaju lažne opioide strancima.

U kankunu je 29. januara pronađeno pet tela raskomadanih mačetom, kao i tri u kanalu od kojih je jedno identifikovano.

Vlasti smatraju da se banda bavila i iznudom, kao i da je su im pomagali mreža moto taksija i maloletnici koji su radili kao osmatrači, prenosi CBS njuz i dodaje da su pored šest članova narko bande uhapšena i dva maloletnika.

 

Komentari (0)

Svet