Fokus

Novi incident u Japanu posle "suši terorizma": Izvinjenje zbog pica majstora koji je čačkao nos pa obrisao ruku o testo

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2024

-

16:24

Novi incident u Japanu posle "suši terorizma": Izvinjenje zbog pica majstora koji je čačkao nos pa obrisao ruku o testo
Novi incident u Japanu posle "suši terorizma": Izvinjenje zbog pica majstora koji je čačkao nos pa obrisao ruku o testo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Domino Pica se izvinila nakon što je video snimak na kome se vidi zaposleni kako čačka nos i briše ruku o testo postao viralan.

Video je snimljen u ogranku lanca Amagasaki u prefekturi Hjogo u Japanu i objavljen na sajtu foruma Bakusai, preneo je Skaj njuz.

Na njemu se vidi zaposlen, koji nosi Domino uniformu i plave rukavice, kako mesi testo i razgovara sa osobom iza kamere.

Oni zatim dodiruju lice i izgleda stavljaju prst u nos - pre nego što ga obrišu o testo ispred sebe.

Video je ubrzo postao viralan i nekoliko sati nakon što je objavljen, a Domino Pica Japan se izvinila zbog "neprikladnog ponašanja" svog zaposlenog na platformi X (Tviter).

"Duboko se izvinjavamo što smo naše cenjene klijente doveli u neprijatnost", dodaje se u objavi.
Snimak je napravljen nakon zatvaranja filijale i prikazano je testo koje se priprema za 24-časovni proces fermentacije, saopštio je Domino.

To znači da nije korišćeno ni u jednoj pici.

Rad u filijali je, takođe, obustavljen, a zaposleni će biti kažnjen u skladu sa smernicama kompanije, objavio je "Džepen tajms".

"Suši terorizam" u Japanu

Ovaj incident se dogodio nakon što su nedavno tri osobe uhapšene nakon niza video snimaka o "suši terorizmu" postavljenih na internetu u Japanu.

Na jednom video snimku se vidi muškarac kako liže vrh flašice soja sosa u suši restoranu sa pokretnom trakom, pre nego što je polizao prst i dodirivao komade sušija za koje se veruje da su namenjeni kupcima.

Na drugim snimcima se vide ljudi koji stavljaju vasabi na suši kupaca i ližu  kašiku iz posude zelenog čaja u prahu.
 

Komentari (0)

Svet