Fokus

Tramp: Izbori u novembru su sudnji dan, a ja sam ponosni politički disident

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2024

-

23:58

Tramp: Izbori u novembru su sudnji dan, a ja sam ponosni politički disident
Tramp: Izbori u novembru su sudnji dan, a ja sam ponosni politički disident - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas tokom govora pred konzervativnim aktivistima u blizini Vašingtona da će predsednički izbori u SAD u novembru biti "sudnji dan" za pojedine predstavnike aktuelne vlasti i proglasio sebe "ponosnim političkim disidentom".

Govoreći na ''Konzervativnoj političkoj akcionoj konferenciji'' na dan republikanskih primarnih izbora u Južnoj Karolini, Tramp je najavio ''apokaliptičnu viziju budućnosti'' ako predsednik SAD Džozef Bajden osvoji drugi mandat, preneo je AP.   

"Za vredne Amerikance, 5. novembar će biti naš novi dan oslobođenja. Ali za lažove, varalice, prevarante, cenzore i smutljivce koji su zauzeli našu vladu, to će biti sudnji dan“, rekao je on uz gromoglasne aplauze.    

On se, takođe, predstavio kao "ponosni politički disident" nekoliko dana nakon što se uporedio sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim, koji je umro u zatvoru.       

"Danas stojim pred vama samo kao vaš prošli i nadamo se budući predsednik, ali kao ponosni politički disident. Ja sam disident", rekao je Tramp okupljenima.   

Očekuje se da će bivši predsednik pobediti svog poslednjeg republikanskog rivala na primarnim izborima Niki Hejli u Južnoj Karolini, saveznoj državi u kojoj je bila guvernerka tokom dva mandata, navodi AP.

Dok je Hejli obećala da će ostati u trci do "super utorka" sledećeg meseca, kada će glasati više od 10 država, Trampov izborni štab se nada da će on uspeti da se domogne nominacije za kandidata republikanaca u martu.
 

Komentari (0)

Svet