Fokus

Trampu potrebno 500 miliona dolara za kazne iz dva sudska spora

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2024

-

13:36

Trampu potrebno 500 miliona dolara za kazne iz dva sudska spora
Trampu potrebno 500 miliona dolara za kazne iz dva sudska spora - Copyright Tanjug/AP Photo/Steve Helber

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp do kraja marta mora da obezbedi oko pola milijarde dolara da bi platio kazne iz dva sudska spora koja je nedavno izgubio.

Nedostatak gotovine dovodi u pitanje Trampovu dugo projektovanu sliku uspešnog biznismena sa dubokim džepovima i sposobnošću da prevaziđe sve pravne i finansijske probleme i sada bi mogao da završi sa velikim dugovima banci, donatorima ili nekom drugom izvoru kapitala, prenosi CNN.

Za bivšeg, a možda i budućeg predsednika SAD, dva su ključna roka u naredne tri nedelje.

Tramp do 11. marta mora da plati 83,3 miliona dolara, koliko je kažnjen za klevetu novinarke Džin Kerol i negiranje njenih optužbi za silovanje, a do 25. marta mora da položi garanciju od 454 miliona dolara zbog presude u slučaju građanske prevare.

Sud je prihvatio Trampov zahtev za odlaganje izdavanja garancije dok se ne reši žalba koju je podneo, a  očekuje se da će Apelacioni sud doneti odluku do kraja marta, otprilike u isto vreme kada ističe rok za plaćanje.

Ukoliko ne ispoštuje rok za plaćanje, na dug se dodaje kamata koja iznosi skoro 115.000 dolara na dan, od dana donošenja presude.

U međuvremenu, 25. mart je i prvi dan izbora porote u Trampovom krivičnom suđenju u vezi sa prikrivanjem isplata novca Stormi Danijels.

Komentari (0)

Svet