Fokus

Džimi "Roštilj" Šerizije poručio političkim liderima: "Znaću da li su vam žene i deca na Haitiju"

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2024

-

19:27

Džimi "Roštilj" Šerizije poručio političkim liderima: "Znaću da li su vam žene i deca na Haitiju"
Džimi Šerizier - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vođa bande na Haitiju Džimi "Roštilj" Šerizije objavio je danas preteću poruku političkim liderima koji žele da učestvuju u još neformiranom tranzicionom savetu.

Otkako je premijer Arijel Anri u ponedeljak najavio da će se povući kada savet bude uspostavljen, situacija u glavnom gradu Port-o-Prensu se smirila, ali je jutros, prema izveštajima lokalnih medija, u glavnom zatvoru izbio požar. 

Na snimcima se video gust crni dim kako kulja iz objekta, odakle su ranije ovog meseca naoružani muškarci oslobađali zatvorenike, preneo je Rojters. 

Za sada se ne zna da li je neko ostao u zatvoru niti šta je izazvalo požar.

Izjava lidera saveza bandi Šerizijea snimljena je juče i distribuirana putem audio poruke na platformi Voc-Ap (WhatsApp).

"Zar vas nije sramota", rekao je Šerizije, usmeravajući svoje primedbe na političare za koje je rekao da žele da se pridruže Savetu.

Tanjug/AP/Odelyn Joseph

 

On im je poručio da su zemlju doveli u situaciju u kojoj se nalazi sada i da nemaju ideje o tome šta će se dogoditi.

"Znaću da li su vam deca na Haitiju, da li su vam žene na Haitiju... da li su vaši muževi na Haitiju", rekao je on u očiglednoj pretnji njihovim porodicama, navela je agencija.

Regionalni blok Karipska zajednica (CARICOM) je detaljno iznela sprisak političkih stranaka i društvenih sektora spremnih da budu deo tranzicionog Saveta sačinjenog od devet članova koji će preuzeti dužnost od Anrija.

Pregovore oko Saveta vodili su karipski lideri i američki državni sekretar Entoni Blinken, ali formalna imenovanja tek treba da budu obavljena.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet