Fokus

Junajtedov Boing morao da se vrati na aerodrom zbog poplave u toaletu

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2024

-

21:16

Junajtedov Boing morao da se vrati na aerodrom zbog poplave u toaletu
Junajtedov Boing morao da se vrati na aerodrom zbog poplave u toaletu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Boing 777 američke avio-kompanije ''Junajted erlajns'' na letu iz Frankfurta u Nemačkoj ka San Francisku morao je da se vrati u Frankfurt nakon što se jedan od toaleta u avionu zapušio.

Oko dva sata posle poletanja iz Frankfurta u petak, Junajtedov Boing je morao da se vrati na aerodrom u tom gradu nakon što se toalet zapušio i počeo da se izliva po putnoičkoj kabini, preneo je danas ''San Francisko kronikl''. 

Portparol kompanije rekao je da je incident povezan sa ''problemima u održavanju'' jednog od toaleta u avionu.

Putnici su smešteni u nekoliko hotela u Frankfurtu i narednog dana su drugim avionima odleteli do željenih destinacija.

List ''San Francisko kronikl'' navodi da je ovo još jedan u nizu incidenata u kojima su učestvovali avioni Junajteda, podsećajući da u četvrtak avion na letu iz San Franciska ka Parizu morao da prinudno sleti u Denver zbog problema sa motorom.

U još jednom nedavnom incidentu je ptica udarila u pilotski prozor pa je avion na letu ka Denveru iz San Franciska morao da se vrati na aerodrom nedugo nakon poletanja.

Prošle nedelje je rukovodstvo Junajteda obavestilo svoje zaposlene da će američka Federalna administracija za avijaciju (FAA) pojačano nadgledati i kontrolisati kompaniju.

''San Francisko konikl'' piše i da je sindikat pilota Junajteda obelodanio poruku koju je navodno primio od rukovodstva kompanije, a u kojoj se od pilota traži da počnu da planiraju dobrovoljno neplaćeno odsustvo počev od maja meseca pa sve do jeseni zbog kašnjenja u isporuci novih letelica.
 

Komentari (0)

Svet