Fokus

Nezavisni kandidat za predsednika Kornel Vest imenovao Melinu Abdulah za kandidatkinju za potpredsednicu SAD

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2024

-

21:25

Nezavisni kandidat za predsednika Kornel Vest imenovao Melinu Abdulah za kandidatkinju za potpredsednicu SAD
AP/Damian Dovarganes - Copyright AP/Damian Dovarganes

veličina teksta

Aa Aa

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Kornel Vest imenovao je danas profesorku panafričkih studija na Državnom univerzitetu Kalifornije u Los Anđelesu Melinu Abdulah za svoju kandidatkinju za potpredsednicu Sjedinjenih Američkih Država.

"Ona je poznata po dubokoj posvećenosti i ulaganju u to da siromašni i radni ljudi budu u centru njene vizije. Želeo sam da mi kandidat za potpredsednika bude neko ko bi izmamio osmeh Fani Lu Hamer ili Martinu Luteru Kingu Mlađeg", rekao je Vest u emisiji "Tevis Smajli šou", prenosi CNN.

Abdulah je rekla da je bila iznenađena Vestovom ponudom, ali je istakla da ju je prihvatila jer veruje u njegovu "platformu istine, ljubavi i pravde".

"Kako da ne stanete iza te platforme? Zaista sam oduševeljena njegovom kandidaturom i uzbuđena sam zbog toga što se kandidujem sa njim", navela je ona.

Izbori za predsednika SAD zakazani su za 5. novembar, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su glavni kandidati Džo Bajden i Donald Tramp, dok samo četiri odsto birača navodi da će glasati za Vesta.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet