Fokus

Privedeno 13 osoba zbog pokušaja da žrtvuju životinje u ritualu na Pashu

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2024

-

15:49

Privedeno 13 osoba zbog pokušaja da žrtvuju životinje u ritualu na Pashu
Privedeno 13 osoba zbog pokušaja da žrtvuju životinje u ritualu na Pashu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 13 osoba privedeno je u blizini jerusalimske Hramove gore jer su nameravali da žrtvuju jagnjad i koze u ritualu povodom praznika Pasha, saopštila je policija.

U jednom slučaju, koza je pronađena skrivena u kolicima za bebe, dok je drugi osumnjičeni pokušao da prokrijumčari kozu u vreći za višekratnu upotrebu za kupovinu namirnica, navodi se u saopštenju, preneo je Tajms of Izrael.

Osumnjičeni, stari od 13 do 21 godine, odvedeni su na dalje ispitivanje, a životinje su oduzete i prebačene na neophodno veterinarsko lečenje.

"Izraelska policija deluje u Jerusalimu i u svim sektorima, zajedno sa drugim bezbednosnim agencijama, otvoreno i prikriveno, protiv bilo koje osobe koja pokuša da naruši red i deluje u suprotnosti sa zakonom i postojećom praksom jerusalimskih svetih mesta", navela je policija.

Poslednjih godina, marginalne verske grupe sve češće pokušavaju da žrtvuju životinje na Pashu na Hramovoj gori, ali bezuspešno jer većina izraelskih bezbednosnih zvaničnika veruje da bi se to smatralo velikom promenom statusa kvo tog verskog mesta i izazvalo reakcije iz celog regiona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet