Fokus

Vrelina u Bangladešu: Škole otvorene uprkos talasu vrućine, roditelji brinu za zdravlje svoje dece

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2024

-

18:53

Vrelina u Bangladešu: Škole otvorene uprkos talasu vrućine, roditelji brinu za zdravlje svoje dece
Vrelina u Bangladešu: Škole otvorene uprkos talasu vrućine, roditelji brinu za zdravlje svoje dece - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Škole u Bangladešu ponovo su otvorene uprkos talasu vrućine koji nastavlja da pogađa ovu južnoazijsku državu i očekivanih temperatura od preko 40 stepeni Celzijusa u narednim danima, saopštila je nacionalna meteorološka služba.

Škole koje su zatvorene prošle nedelje ponovo su otvorene na početku radne nedelje u Bangladešu, uprkos produženom upozorenju na vrućinu u trajanju od 72 sata koje traje do 30. aprila, prenosi Rojters.

Zbog nedavnih praznika, Ramazana i Eid al-Fitr, đaci su dobili produženi raspust, uključujući i period upozorenja na vrućinu.

"Naše akademske aktivnosti su ugrožene zbog ovog dugog prekida, uključujući praznike Ramazan i Eid. Potrudićemo se da nadoknadimo propušteno dok vlada ne donese sledeću direktivu", rekla je Bornali Hosain, direktorka lokalne ženske škole.

profimedia

 

Dnevna nastava se neće održavati do daljnjeg, a deo aktivnosti van učionice na otvorenom biće ograničen, saopštilo je ministarstvo obrazovanja, međutim roditelji i dalje brinu za zdravlje svoje dece.

Naučnici kažu da klimatske promene doprinose češćim, ozbiljnijim i dugotrajnijim vrućinama tokom letnjih meseci.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet