Fokus

Holivudske zvezde prikupile 28 miliona dolara za Bajdenovu kampanju

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2024

-

15:59

Holivudske zvezde prikupile 28 miliona dolara za Bajdenovu kampanju
Tanjug/AP/Evan Vucci - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Brojne holivudske zvezde predvodile su glamurozni dobrotvorni donatorski događaj za predsednika Džozefa Bajdena, pomažući da se sakupi 28 miliona dolara za novembarske izbore koje su označili kao jedne od najvažnijih u istoriji SAD.

Glumci Džulija Roberts, Barbra Strajsand i Džordž Kluni samo su neki od poznatih holivudskih zvezda koje su u subotu uveče nastupile na pozornici u Pikok Teatru u Los Anđelesu, sali sa 7.100 sedišta, prenosi AP.

Domaćin ovog događaja TV voditelj Džimi Kimel intervjuisao je i Bajdena i bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu i obojica su poručila koliko je značajno da se na ovogodišnjim predsedničkim izborima pobedi bivši predsednik Donald Tramp.

Tokom Bajdenovog gostovanja u popularnoj TV emisiji Late night show Kimel je pitao predsednika da li Amerika pati od amnezije u vezi sa predsedničkim kandidatom Republikanske stranke, na šta je Bajden odgovorio: "Sve što moramo da uradimo je da se setimo kako je bilo kada je Tramp bio u Beloj kući".

Ljudi iz američkog šou-biznisa sve više podržavaju Bajdena, a važnost sinoćnjeg događaja za Bajdenovu kampanju za reizbor ogleda se i u odluci predsednika da tokom noći leti kroz devet vremenskih zona sa G7 samita na jugu Italije do južne Kalifornije, kako bi prisustvovao donatorskom događaju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet