Fokus

Okončana drama u Vašingtonu: Predao se muškarac koji je pretio bombom kod Kongresa

Komentari

Autor: Euronews Srbija, AP

19/08/2021

-

16:53

Okončana drama u Vašingtonu: Predao se muškarac koji je pretio bombom kod Kongresa
Okončana drama u Vašingtonu: Predao se muškarac koji je pretio bombom kod Kongresa - Copyright TAnjug AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

 Muškarac koji je tvrdio da ima bombu u kamionetu u blizini američkog Kongresa predao se vlastima i nalazi se u pritvoru.

Policija je danas primila dojavu o mogućoj eksplozivnoj napravi ispred Kongresne bibiliotek, preko puta Kapitola i Vrhovnog suda.

Muškarac, identifikovan kao Flojd Roi Rozeberi (49), predao se oko sat vremena nakon što je upućena pretnja, javio je BBC.

Njegovi motivi i dalje su nepoznati.  

Šef policije Tomas Manger izjavio je novinarima da je muškarac parkirao vozilo na trotoaru i da je rekao policajcu koji mu je prišao da kod sebe ima bombu, držeći u ruci detonator.

Policija je saopštila i da je osumnjičenog indentifikovala njegova bivša supruga, koja je rekla da on pati od šizofrenije i da joj je u prošlosti pretio vatrenim oružjem.

Na Fejsbuku se pojavio snimak na kome se vidi muškarac kako govori iz kamiona na trotoaru pored Kongresne biblioteke.

"Revolucija je počela, pokušavam da dobijem američkog predsednika Džozefa Bajdena na telefon", saopštio je muškarac na snimku koji je u međuvremenu izbrisan. 

Zaposlenima u zgradi američkog Kongresa naređeno je da se evakuišu nakon što je policija koja obezbeđuje Kapitol saopštila da istražuje "aktivnu pretnju bombom".

Vrhovni sud je evakuisan, kao i još par zgrada. Zatvorena je i obližnja stanica metroa.

Policija je blokirala ulice oko Kapitola vatrogasno-spasilačkim kamionima, a specijalne jedinice policije kao i pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) su na lokaciji.

U Kongresu ove nedelje nema zasedanja, ali zaposleni dolaze na Kapitol hil.

Komentari (0)

Svet