Fokus

Demonstrant sa Kapitola kod kog je nađeno 11 Molotovljevih koktela se nagodio sa tužilaštvom

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2021

-

20:22

Demonstrant sa Kapitola kod kog je nađeno 11 Molotovljevih koktela se nagodio sa tužilaštvom
Demonstrant sa Kapitola kod kog je nađeno 11 Molotovljevih koktela se nagodio sa tužilaštvom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Demonstrant iz američke države Alabame, koji je optužen da je doneo 11 Molotovljevih koktela i brojno oružje u Vašingtonu na dan nereda, 6. januara na Kapitolu, postigao je dogovor o priznavanju krivice sa tužilaštvom.


Podnesak saveznih tužioca nije pružio više detalja o sporazumu sa Lonijem Kofmanom iz Folkvila u Alabami, preneo je danas AP.

Kofman (71) je optužen po više krivičnih dela vezanih za vatreno oružje, uključujući i posedovanje neregistrovanog oružja i posedovanja velike količine municije.

Saslušanje po ovom slučaju je zakazano za 29. septembar.

Molotovljevi kokteli, pištolji i samostrel

Kofman je jedan od nekoliko stotina ljudi koji su uhapšeni 6. januara, nakon što su pristalice bivšeg predsednika Donalda Trampa upale u Kapitol i ometale potvrđivanje elektorskih glasova koji su išli u korist Džozefa Bajdena.

Policija je tog dana pronašla u Kofmanovom kamionu u Vašingtonu 11 velikih tegli u kojima je bila zapaljiva tečnost, nekoliko napunjenih pištolja i samostrel.

Pronađeno je i nekoliko mačeta, dimnih bombi i pištolj za omamljivanje, saopštilo je tužilaštvo.

Kofman je vojni veteran, koji je služio u Vijetnamu, a imao je problema sa depresijom i, prema rečima porodice, često je govorio o poteškoćama sa kojima se nosio posle ratnih iskustava.

"Postao je pustinjak i odvojio se od žene", navodi se u sudskom dokumentu.

Komentari (0)

Svet